#RE:DO

A PIECE OF MY MIND

_________________________
 

När någon pratar om uppdrag, mål, mission…. så kan det ibland bli stort och svårt. Ofta checkar vi ut för det känns överväldigande och vi börjar lyssna på våra egna tvivel. Kan jag göra detta? Kommer jag att klara av det? Vi tar dessa små, små beslut varje dag, utan att ens inse det.
 
Beslut att inte gå upp i tid.
Beslut att inte äta rätt saker.
Beslut att inte säga något på mötet på jobbet.
Beslut att inte gå och träna.
Vad det än är.
 
Dessa små beslut tar dig långt bort från ditt ursprungliga spår. Och en dag tittar du på ditt liv och säger ”Hur i helvete kom jag hit?”
 
Vägen tillbaka är att göra små, små saker för att komma tillbaka till ditt ursprungliga spår. Och det behöver få ta tid. Så häng med mig på MÅNADENS UPPDRAG. Små saker som du kan göra för att utveckla dig själv, skapa förändring, komma på rätt spår.

Du har en hel månad på dig att utföra ditt uppdrag och när du är klar, maila mig din berättelse och vad du har lärt dig. 

Varje månad lottar jag ut en session med mig i Malmö/Stockholm eller via Skype, till den person som jag tycker har utfört månadens uppdrag allra bäst. (Du behöver vara beredd att ståta med bild och/eller namn samt en kort berättelse.)
 
Här hittar du en lista över alla MÅNADENS UPPDRAG
Oktober 2017            I See You

 
 
 

Visa hela inlägget »

I SEE YOU

För några veckor sedan provade jag en teknik som gav fantastiskt genomslag på alla de personer jag testade på. Det är inte en ny teknik, och ni som jobbar med coaching eller gått någon kurs i personlig utveckling känner nog igen den i någon form. Men det fanns en liten twist i tekniken, som jag upplevde gjorde all skillnad.
 
Tekniken kan göras var som helst, när som helst och med vem som helst. Den kallas uppskattningstekniken eller som jag väljer att kalla den ”I SEE YOU”.
 
Du kan helt enkelt ändra en annan persons upplevelse av sig själv, sin omvärld och sitt problem utan att säga något alls. Inga argument, inga råd, inga tips, inga ”åh, jag förstår…”
 
Det börjar med att förstå att ditt eget tillstånd kan ändra din omvärld. Tänk dig att du är runt en förälskad person. Deras positiva energi påverkar oftast även dig positivt. När jag var ung och dejtade en del, blev jag aldrig så utbjuden eller fick så mycket beröm på arbetet, som när jag var förälskad. Tänk sedan motsatsen. Du är runt någon som är orolig eller arg. Hur ofta händer det inte att du också då blir orolig och irriterad? Vårt sinnestillstånd har en tendens att smitta. Så nu ska du få smitta på ett bra sätt.
 
När vi känner oss älskade och uppskattade händer det något magiskt. Och vi alla behöver uppleva dessa känslor, för då fylls vi på. Våra problem verkar då inte längre lika stora eller viktiga. Tänk igen på när du var förälskad, hur mycket enklare verkade inte allting? Dina vardagliga problem verkade väldigt obetydliga just då. När någon bryr sig om och uppskattar oss kan vi hantera livets upp- och nedgångar lite enklare.
 
SÅ HÄR GÖR DU
Ett tillstånd av uppskattning är något du kan skapa medvetet. Du börjar med att fokusera din uppmärksamhet utåt, mot personen som du vill uppskatta. Ge 100%! Och ja, du ska göra det även om personen gnäller och är otrevlig och pratar och pratar och pratar om sitt problem. Fokusera din uppmärksamhet och din uppskattning (eller kärlek) på två aspekter samtidigt:
 

  1. Personens essens. Alltså vem han/hon är i sin kärna. Inte människan som gnäller framför dig just nu, utan den han/hon är i sin själ, den riktiga personen.
  2. Personens skapelse, deras skapelseförmåga/kreativitet. Alltså hur unika de är, som en snöflinga, det finns ingen annan. Vilken förmåga de har att skapa, till och med dramat och gnällandet. Det är inte lidandet du uppskattar, som är ett resultat av deras skapande, utan skapandet i sig själv. Tänk vad personen har för förmåga att skapa - otroligt. Uppskatta den förmågan.

 
Ok, säger du kanske. Men om min chef är dum mot mig, så har jag inte skapat det lidandet. Fundera. Kan du ha en del i lidandet? Har du noga valt din arbetsplats, eller har du bara sett ytan när du anställdes? Har du ställt krav på vilken typ av chef och arbetsplats du vill ha, eller har du bara varit tacksam att de har valt dig och sagt JA till allt? Har du stått upp för dig själv inför din chef, eller låter du henne/honom ha fritt spelrum? Om du har lurats in i ett jobb där man marknadsfört sig på fel sätt, har du sagt det och sedan gjort en seriös ansträngning för att söka dig vidare? Eller är du en sådan som stannar kvar och gnäller, precis som i en gammal relation? (Och ja, jag har också gnällt och ibland stannar kvar för länge, så jag är inte ett dugg bättre. Numera lite visare).
 
Skapa nu ett tillstånd av absolut uppskattning, häpnad, nyfikenhet. Se hur unik och fantastisk personen är. Påhittig i att skapa sina problem. Deras kraft att skapa allt, även problem och drama. Låt denna uppskattning flöda ut tills den expanderar runt och förbi personen, deras kropp och sinne. Låt deras kropp, sinne och hjärta vara i ditt flöde av uppskattning.

Låt personen prata av sig. Säg inte ett ord. Bara låt uppskattningen flöda. Och ja, det är en rejäl utmaning om någon är riktigt gnällig och dum. Men jag lovar dig att när du praktiserat detta ett tag kommer du att uppleva magiska saker.
 
Efter en stund går luften liksom ur personen, gnället avtar och de börjar tappa bort sig kring vad de pratade om, problemet blir inte så viktigt och de börjar uppleva positiva känslor istället. Du kommer att märka att deras upplevelse och allvar blir mindre tät och tung, mindre allvarlig. Kanske du kan se eller känna en lättnad i dem. Eller så ser de lite borta ut, lite förvirrade. Bingo! Du har brutit igenom. Uppskatta deras förändring. Tillåt dem at vara exakt som de är och där de är. Ibland får du hålla på ett tag och kanske göra det flera gånger (om du nu har en riktigt envis person framför dig), men till slut går det.
 
Men om jag är så fokuserad på personen och all uppskattningen som ska flöda, så hör jag inte vad den andra säger, kanske du tänker. Det spelar ingen roll om du inte hör allt personen säger, för det handlar inte om att lyssna och svara. Det handlar enbart om att skicka uppskattning. Men vad händer om jag tappar mitt fokus? Döm inte dig själv, bara vänd tillbaka till ditt fokus på personen igen.
 
När du upplever att personen inte längre pratar så mycket om sitt problem eller att allvaret har lyfts, då kan du sluta. Om det inte fungerar efter 10 minuters lyssnande, så avbryt. Kanske inte timingen är rätt och du kan försöka igen en annan gång.
 
MISSION
Oktobers mission är att göra denna teknik på så många du kan. Maila mig när oktober månad har gått och dela med dig av din upplevelse. Jag lottar ut en session med mig i Malmö/Stockholm eller via Skype, till den person som jag tycker har den häftigaste/roligaste/varmaste eller kanske konstigaste upplevelsen.

<3 Karin
 

Visa hela inlägget »

Neuroforskare har länge konstaterat att ca 90% av tiden är det vårt undermedvetna sinne som styr oss i våra liv. Att det undermedvetna sinnet har bestämt sig långt innan vi fattar ett medvetet beslut. Att det undermedvetna sinnet styr oss via känslorna och därför kan vi inte alltid medvetet bestämma oss för att vi vill eller inte vill göra vissa saker. Vi styrs oftast av känslorna.

Att intuitionen inte är taget ur luften, utan baseras på tusentals repetitioner i hjärnan som gör att vi extremt fort kan bestämma om något är rätt eller fel för oss. Så intuition är inget fluff-fluff. Jag jobbar på att utveckla min intuition extremt mycket. För jag vet att ju skarpare den är, desto snabbare kan jag fatta beslut och desto bättre blir besluten.

Eftersom det undermedvetna sinnet är chefen, är det den jag jobbar med. Det är här kontrollen sitter. Hypnosen är bara ett tillstånd där vi kommer åt det undermedvetna sinnet och kan börja förändra tankar, känslor och beteenden. För om vi inte får med det undermedvetna sinnet på tåget, kommer ingen långsiktigt förändring att ske.

I dessa två videos har du möjlighet att lära dig mer om ditt undermedvetna sinne. Video nr 2 är bäst.
 

Visa hela inlägget »


 

Jag hör ofta följande mening: ”Jag vill så gärna träffa min soulmate.”
 
Många vill möta sin SOULMATE, men de flesta förstår inte att vi har flera soulmates i vårt liv och att deras syfte är att utmana och väcka oss, så att vår själ kan växa och utvecklas. Våra soulmates dyker upp när vi är redo för dem, och inte en sekund tidigare. De dyker upp när vi är redo att lära oss de läxor som vi behöver.
 
En relation med en soulmate är ofta inte för evigt. Detta beror på att relationen kan bli för intensiv eller när vi har lärt oss den nödvändiga läxan så går relationen sitt slut till mötes. Uppdraget utfört.
 
Soulmates behöver inte alltid vara en romantisk partner, utan kan även vara vänner och släktningar. Oavsett vem det är, kommer du att känna en stark, energirik connection med personen. 
 
Många spenderar år på att drömma om att möta sin soulmate, men glömmer bort vad det egentligen är man ber om. När vi frågar efter vår soulmate, ber vi egentligen om att få växa och utvecklas och om vi inte förstår detta kan vi blockera energin att komma till oss.
 
Om du verkligen vill connecta med en soulmate, måste du ligga i linje med din egen själ. Du behöver upptäcka vem du är och börja följa ditt hjärta. När du ligger i linje med ditt sanna jag, då är du i en vibration som attraherar en soulmate. Detta sker på en energimässig och spirituell nivå.
 
Om du däremot känner dig färdig med dina själsläxor (för tillfället) och istället söker en partner att dela resten av ditt liv med, då ska du fråga efter eller manifestera din LIVSPARTNER.
 
En livspartner är mer en person, en vän, som du känner en stark connection med. Kanske inte den djupa själsliga connection som du känner med en soulmate, men där finns en ömsesidig känsla av tillit, förståelse och respekt. En livspartner är någon som är pålitlig och hänsynsfull kring dina behov och önskningar, någon du kan luta dig mot och som hjälper dig genom livet. Det finns en ömsesidig känsla av kärlek, attraktion och respekt. Och även om du fortfarande växer och går igenom olika läxor tillsammans med din livspartner, så är han/hon mer inriktad på att ge dig stöd och en guidande hand när du navigerar genom din egen själsresa.
 
Att möta din livspartner handlar om att våga satsa på en person och en relation, och kräver emotionell och mental förberedelse. Att möta en soulmate kräver mer spirituella och energimässiga förberedelser inför mötet.
 
Det är givetvis möjligt att din soulmate också är din livspartner och det är också möjligt att din livspartner och du utvecklar en djupare, själslig connection, allt beror på i vilken riktning du väljer att styra.
 
Så var noga med vad du önskar dig.

<3
Karin

Visa hela inlägget »

De flesta tycker smärta är dåligt, grymt, onödigt och orättvist. Smärta är ofta något vi till varje pris vill undvika. Men smärtan är viktig. Den gör att vi överlever.
 
Några hundra människor i världen lider av en medfödd sjukdom, som gör att de inte kan känna smärta. En mutation gör att de sensoriska nervfibrerna, som sänder signaler från kroppen till hjärnan och ryggmärgen, inte är tillräckligt utvecklade. Det medför att man inte uppfattar om något gör ont eller är varmt eller kallt. Sjukdomen kallas CIPA. Att inte kunna känna smärta kan verka som en lockande tanke, men det är en väldigt allvarlig och obotlig sjukdom. Hälften av alla CIPA-patienter dör, innan de fyller tre år. Smärta är kroppens larmklocka, som talar om att något är fel, att något behöver förändras.
 
I vår kultur väljer vi ofta att döva smärta, både fysisk, mental och emotionell smärta, istället för att lyssna på den och göra de nödvändiga förändringar vi behöver (och nu pratar jag givetvis inte om smärta där du definitivt behöver lindring).
 
Mental och emotionell smärta kan leda till fysisk smärta
Jag arbetar med mental, emotionell och andlig smärta. Många klienter kommer till mig först när deras smärta är så stor att de inte längre klarar av den. När klienten är så desperat att han/hon är beredd att prova vad som helst.
 
Det som är intressant är att många klienter vittnar om att den fysiska smärtan försvinner när vi löser det mentala eller emotionella problemet bakom. Smärtan bär ett budskap, smärtan försöker signalera att något är fel, ungefär som oljelampan lyser på bilen när oljan börjar ta slut.
 
John E. Sarno, professor i rehabiliteringsmedicin vid New York University School of Medicine, och utsedd till USA:s bästa läkare av Forbes Magazine, menar att smärtan ofta inte är rotad i det fysiska, utan i det mentala och känslomässiga. Outtalade känslor och rädslor skapar kronisk spänning som i sin tur leder till fysisk smärta.
 
Detta kan jag definitivt se hos mina klienter. År av rädslor, sorg, ilska, frustration, oro osv skapar ett stressat nervsystem som spänner sig och leder till att kroppen spänner sig. Till slut uppstår fysisk smärta.
 
Sarno kunde konstatera att kronisk smärta ofta fungerar som en skyddsmekanism, en distraktion från känslor som man inte är redo att möta. Du fokuserar så mycket på smärtan, att du ”glömmer” bort vad det egentligen är du behöver arbeta med.
 
Så fundera lite. Har du någon smärta i kroppen? Skyddar den dig mot något du egentligen borde kika på, eller har du lagrat så mycket obearbetade känslor inuti dig att ditt nervsystem och din kropp är spänd dygnet runt? Och vad tror du händer med ett spänt nervsystem? Tror du nervsystemet kan slappna av på kvällen, så du kan somna? Knappast.
 
Tänk nytt
Om du väljer att se din smärta på ett nytt sätt, så kan du även minska den och kanske till och med lösa upp den helt. Om du kan se att källan till din smärta är oönskade känslor, så har du tagit det första viktiga steget mot läkning.
 
Detta innebär inte att du ska välja bort traditionell sjukvård. Den är viktig. Men om du kan se smärtan från olika håll och sätta in olika insatser, så är chansen större att du kan göra något åt din smärta långsiktigt.
 
Allt handlar om kemi
David Hanscom, känd ryggradskirurg på Swedish Medical Center i Seattle, har skrivit boken ”Back In Control: A Surgeon’s Roadmap Out of Chronic Pain”. I den lyfter han fram att kronisk oro och ilska är roten till nästan alla kroniska smärtfall. Problemet löses när oron minskar.
 
Idag vet vi att långvarig ilska eller oro gör att kroppen utsöndrar adrenalin, vilket i sin tur gör nerverna känsligare. Om du sedan har en fysisk avvikelse i kroppen, som t.ex. ett snett bäcken som kanske inte stört dig så mycket tidigare, när nerverna blir känsligare så blir obehaget större.
 
Redo att må bra?
Genom att förstå orsaken till din smärta, kan du förändra din syn på den. I slutändan kan smärtan ofta avta eller försvinna helt. Men det krävs arbete och mod för att titta inåt. Och du behöver förstå budskapet. När du är i hypnos får du den förståelsen, du hör budskapet klart och tydligt och du kan börja släppa taget om gamla negativa känslor som skapar stress i ditt system.

Visa hela inlägget »