#RE:DO

A PIECE OF MY MIND

_________________________

I denna unika workshop fördjupar du dig i hur din hjärna kan uppdateras, hackas och omprogrammeras för att du ska kunna nyttja mer av din potential. Hur du relaterar med ditt hjärta för att kunna vara äkta och njuta av livet. Du kommer att få lära dig de senaste och mest effektiva verktygen för att öka din potential, hitta fokus och skapa action, hitta välbefinnande och flow i din vardag. 

BLOCK 1 - TA KOMMANDOT ÖVER DIN STRESS
Utifrån egen erfarenhet delar Lottie med sig hur hennes stress eskalerade till nivåer som gjorde henne sjuk. Hon berättar om stress ur ett perspektiv som ger dig en förståelse för hur stress kan påverka ditt liv helt omedvetet. Du kommer få konkreta verktyg hur du kan göra för att minska och hantera din stress på ett bättre sätt.

Lottie Méran brinner för att hjälpa människor må bättre i sina liv. Det gör hon framförallt som livscoach, kursledare (mindfulness/compassiontrainer) och föreläsare. Lottie har 20 års erfarenhet från näringslivet där hon arbetade med marknadsföring och försäljning av kända internationella varumärken.

BLOCK 2 - FLOW I FOKUS
Med hjärnan i fokus och kroppen som nyckeln får du de 3 viktigaste stegen i att skapa flow, som vässar dig på alla områden i livet. Undvik de 3 vanligaste misstagen som görs omedvetet.

Rosario Rojas är förutom Senior Trainer hos Minds Unlimited även livscoach, mentor, föreläsare och har utbildat över 200 diplomerade mindfulnessinstruktörer på MindfulnessGruppen. Hon började sin karriär inom kultursektorn, som professionell dansare under 15 år, och fortsatte sedan inom medicin som leg. fysioterapeut och beteendevetare.
http://www.arsia.se/

BLOCK 3 - HUR DU STYR DIN HJÄRNA MOT FENOMENAL FRAMGÅNG
Vill du ha bättre självförtroende? Vill du få saker gjorda? Vill du bli av med dåliga vanor? Vill du våga mer? 

Karin Tydén, en av Europas bästa Mind Hackers som jobbat med tusentals klienter över hela världen, hjälper dig att förstå hur ditt undermedvetna fungerar och hur du bryter gamla mönster för att accelerera din personliga utveckling. Karin navigerar dig till ett helt nytt mindset i 5.ans växel. Du kan skapa bättre självförtroende och mer action i ditt liv direkt efter workshopen.
https://www.karintyden.se/

BLOCK 4 - DISKUSSIONSFORUM
Öppet för alla möjliga frågor. 

PRAKTISKT
Datum: Lördag 14 april 2018, kl 09.00-17.00 (1 timmes lunch)
Plats: Sankt Eriksgatan 63 B, Stockholm (T-bana Fridhemsplan, vid Sankt Eriksbron)
Pris: 995 kr
Sista anmälningsdatum: 28 mars 2018 
Övrigt: Medtag gärna penna och anteckningsblock.

Dörrarna öppnar 08.30 för registrering. Kom gärna i god tid, så vi kan börja kl 09.00. 

Anmälan sker här
Anmälan är bindande. Deltagarantalet är begränsat.

Visa hela inlägget »

Hur du styr din hjärna mot fenomenal framgång

  • Vill du ha bättre självförtroende?
  • Vill du få saker gjorda?
  • Vill du bli av med dåliga vanor?
  • Vill du våga mer?


Karin Tydén, en av Europas bästa Mind Hackers som jobbat med tusentals klienter över hela världen, hjälper dig att förstå hur ditt undermedvetna fungerar och hur du bryter gamla mönster för att accelerera din personliga utveckling. Karin navigerar dig till ett helt nytt mindset i 5.ans växel. Du kan skapa bättre självförtroende och mer action i ditt liv direkt efter workshopen.

Datum: Lördag 28 april, kl 12.00-14.00
Plats: Sök & Finn, Södra Förstadsgatan 19, Malmö
Pris: 150 kr inkl ljudfil för att boosta din utveckling
Övrigt: Medtag gärna penna och anteckningsblock.
 
Anmäl dig här
Anmälan är bindande. Deltagarantalet är begränsat.
 

 

Visa hela inlägget »

CRAZY... OR WISE?

Dokumentären CRAZYWISE  hjälper oss att se en psykologisk kris ur ett nytt perspektiv. Hos många naturfolk ses en kris som en dörröppnare till förändring, att växa som person, att hitta sitt syfte. I västvärlden har vi mer en tendens att se en kris som något vi ska fixa, medicinera, trycka ned. Men tänk om alla nedtryckta oförlösta känslor till slut bara måste ut? Tänk om vi tappar bort vem vi är, för att vi aldrig någonsin tar reda på vem vi är och vad vi känner. 

Filmen får 4 i betyg av mig. 

Visa hela inlägget »


 

Har du ibland hört något och tagit för givet att det är sant? Varför kollar vi inte upp om ”verkligheten” stämmer?
 
Den vanligaste orsaken är att det fungerar. Detta gäller faktiskt både människor och djur. Vi gör det som fungerar och snabbt ger oss ett resultat vi gillar.
 
Vi har en tendens att hitta enkla lösningar som kräver lite energi. Vår gamla hjärna har nämligen en mycket viktig funktion och det är att spara energi. Så enkelt är bra. Därför blir det lättare att tro på något vi hör utan att kolla upp det själv, eller att avfärda det om det motsäger det vi själv tycker.
 
Detta gäller speciellt om du har en åsikt. Du har då information som du tagit till dig vid ett antal tidigare tillfällen och då krävs det ännu mer ansträngning att börja ifrågasätta denna, för då måste du gå igenom allt det du redan bestämt dig för att det är sant. Istället är det enklare att bekräfta det du redan tycker.
 
Insikten att något som du länge trott och argumenterat för är falskt kan också skapa obehagliga känslor. Du kan också känna sig skamsen. Till exempel om du har haft en åsikt under många år, du har trott stenhårt på den och till och med argumenterat för den. Plötsligt får du information om att din världsbild inte stämmer. Det känns pinsamt, ungefär som att göra bort sig.
 
Vår undermedvetna fungerar likadant. Du har fått en åsikt kring något (ofta när du var liten), och ditt undermedvetna sparar åsikten och byter sedan inte ut den, eftersom det är för jobbigt. Det skapar också en trygghetskänsla i dig, en känsla av kontroll, att du vet hur något är och fungerar, och den tryggheten vill många helst inte byta ut. Dessutom har det undermedvetna en tendens att behålla en taktik som fungerade första gången du använde den. Ditt undermedvetna tror sedan att det här ska fungera lika bra varje gång, så du behåller din åsikt att din taktik är bra. Så om du till exempel var ledsen när du var liten och mamma gav dig en glass och du blev lite gladare, så kan det undermedvetna sedan tycka att glass är väldigt bra taktik att göra dig glad när du är ledsen. Det fungerade ju första gången, så varför bryta ett vinnande koncept. Det undermedvetna förstår inte att glassen inte gör dig glad i längden, och att du kanske nu också har gått upp i vikt på grund av all glassen, och att du blir ledsen över det. Så din gamla sanning att glass löser problem, är inte längre sann.
 
Om du har investerat mycket tid och energi för att skaffa dig en viss ståndpunkt, då kommer du förmodligen att försvara den. Till och med om den är fel. Så tänk om du i flera år har haft en åsikt att tandkräm med fluor är bra för tänderna, och så säger många forskare och läkare en dag att fluor inte är så bra, att det egentligen är väldigt giftigt. Vad skulle du göra då? Kommer du att diskvalificera studierna och säga att det inte finns tillräckligt med studier, fakta, bevis? Eller kommer du att undersöka saken och vara villig att ompröva ditt beslut angående att använda fluor?
 
Forskning visar att när vi spenderat ton med tid och pengar på något, så är det ofta svårt för oss att släppa det. Tänk bara när du köpte den där väldigt dyra TV:n en gång i tiden och nu ska du sälja den på Blocket. Du vill ha en viss summa för TV:n, men du får inte det du vill ha för den. Vad gör du? Säljer du den för en billigare summa eller säger du ”nej, jag säljer inte TV:n för den summan, den är värd mycket mer?” Och så behåller du TV:n ett tag till och hoppas att du kan sälja den för mer pengar vid ett senare tillfälle.
 
Det här gäller väldigt ofta relationer också. Jag möter ofta klienter som säger att de vill egentligen lämna relationen, men de har investerat så mycket tid och energi i den, så de kan inte bara lämna den. Det är som att säga ”jag har satt båten i sjön, så nu måste jag ro den i land”.
 
Så fråga dig själv om du har satt en båt i sjön, som du nu måste ro i land, bara för att du har investerat i båten eller roendet. Har du åsikter som ”fungerar”, men som egentligen inte är så bra för dig, men du är för lat för att byta ut dem? Eller har du åsikter som är helt fel, men du vägrar att byta ut dem, för du har investerat hela din image i dem? Är det viktigast för dig att ha rätt, eller att vara nyfiken och utvecklas?

<3 Karin

Visa hela inlägget » 
En av utmaningarna med framgång är att framgång syns väldigt tydligt, medan misslyckandena är osynliga. Så när vi läser berättelser om personer som vi beundrar och deras framgång, så är det lätt att göra misstaget att jämföra hur vi känner på insidan med hur det ser ut på utsidan. Och vi missar hur lika våra berättelser kan vara.

De flesta framgångsrika människor du möter, har kämpat i många år för att komma dit de är idag. De har upplevt flera motgångar och de har många misslyckanden bakom sig, om du verkligen tar dig tid att prata med dem.
 

  • Framgång är knöligt.
  • Framgång är obekvämt.
  • Misslyckanden medför gåvor som du inte kan se just nu.
  • Och att bli en mästare är en resa som aldrig tar slut.

 
Dina motgångar är oftast mer en gåva, än du inser. Enda platsen där du ärligt kan bedöma en motgång är framtiden, när du kan titta tillbaka. 
 
Att vända misslyckande till framgång
För snart 8 år sedan förlorade jag jobbat. Om det inte hade hänt hade jag inte satsat fullt ut på att bli coach. Om det inte hade hänt, hade jag inte varit där jag är idag. Att jobba med det jag älskar och ha förmånen att jobba med klienter över hela världen.
 
SLUTA ALDRIG MISSLYCKAS!
 
2017 har jag MISSLYCKATS. Mycket…
 
·       Jag har misslyckats med att skriva halva min bok.
·       Jag har misslyckats med att gå ned de 10 kg som jag verkligen behöver gå ned.
·       Jag har misslyckats med att kolla min e-mail bara en gång per dag.
·       Jag har misslyckats med att läsa alla de böcker jag köpt.
·       Jag har misslyckats med att röra på mig varje dag.
·       Jag har misslyckats med att inte titta på TV eller film efter 20.00 på kvällen.
·       Jag har misslyckats med att lägga mig 22.00 för att få optimal sömn.
 
Hur har det gått för dig?
 
<3 Karin
 
Ps. Misslyckanden är inte destinationen. Men det är en del av resan mot framgång. High Performers slutar aldrig ta risker. De slutar aldrig att misslyckas. Det är enda sättet att nå den framgång som du önskar. Så var inte så hård mot dig själv om du misslyckas med några av dina nyårslöften.
 

Visa hela inlägget »