top of page

Är du redo för passion?Nu måste jag bara skriva om passion, för det är ett ord som jag hör väldigt mycket i min bransch – personlig utveckling. Klienter kommer till mig och vill hitta sin passion. Workshops och föredrag har ofta fokus på att finna och följa sin passion.


Passion är ett ord som vi ofta använder utan att riktigt förstå ordets ursprungliga betydelse. De flesta av oss använder ordet passion för att beskriva starka känslor som återspeglar en intensiv åtrå eller gränslös entusiasm. Vad du sällan får höra är den riktiga betydelsen av passion och varför du bör tänka ett varv till om du är beredd att följa din passion.


Roten i ordet passion kommer från både latinets passiō och det grekiska ordet pathos, som båda betyder ”lidande, att lida”.


Passion betyder helt enkelt en villighet att lida för det du älskar. Att något är så viktigt för dig att du är beredd att kämpa och lida för att uppnå det. Ett klassiskt exempel på detta är Jesus, som älskade mänskligheten så mycket att han var villig att lida och till slut dö på korset. Det är detta som kallas för ”The Passion of the Christ”.


Om du vill följa din passion, så innebär det att du tar ett medvetet beslut att avstå från vissa saker för att fokusera din energi på de viktigaste aktiviteterna. Jag rekommenderar självreflektion för att få insikter kring vad du brinner för, vad det kommer att krävas av dig och vad du är villig att ge upp för att lägga mer tid på din passion.


Så tänk ett varv till kring om du verkligen vill finna och följa din passion, nu när du vet att det också innebär lidande? Är du villig att kämpa och ibland lida för att förverkliga din dröm? Eller kan det räcka att bara gilla något?

Comentarios


bottom of page