top of page
EMDR ögonrörelseterapi för trauma, ångest, PTSD. EMDR-terapeut, prisbelönt coach och mentor Karin Tydén

Vad är EMDR?

EMDR är en evidensbaserad och protokollbaserad metod som hjälper till att minska och eliminera symtom efter negativa upplevelser, trauman och PTSD, så att du kan sluta reagera som om du fortfarande är i emotionell eller fysisk fara.

Hur fungerar EMDR?

Minnen från negativa upplevelser och trauman som blivit felaktigt lagrade i långtidsminnet kan plockas fram i arbetsminnet. Genom ögonrörelser, knackningar, toner och annan stimulering som belastar arbetsminnet kan vi tryggt närma oss minnena för att skapa förståelse, omvärdera och dra nya slutsatser. Minnesbilderna kan därefter åter lagras i långtidsminnet, nu mindre livliga och med mindre emotionell laddning. I slutändan kan vi skapa ett nytt sätt att se på oss själva, olika situationer och livet i sin helhet.

Hur effektivt är EMDR?

Det som gör ögonrörelseterapi, även kallat EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing Therapy), så effektivt är att du kommer till roten kring problemen och att vi jobbar med så kallad bottom-up approach. Antalet sessioner är väldigt få i motsats till traditionell terapi. Enligt ett 50-tal vetenskapliga studier har 85-90% av de vuxna som behandlats för trauma med EMDR upplevt att de blivit helt bra. Världshälsoorganisationen WHO rekommenderar EMDR som behandling för trauma, PTSD och svår stress.

Med EMDR kan vi reducera rädslor, oro och ångest. Vi kan ta hand om trauma och PTSD. Vi kan jobba med prestationsångest, rädsla för att misslyckas och göra fel, sätter andras behov före sina egna, stort bekräftelsebehov, depression, panikångest, sorg, ilska, frustration, ensamhet, svartsjuka, håglöshet, vilsenhet, glädjelöshet, fobier, svårt att komma vidare, destruktivitet, sömnproblem, trauma. Vill du göra mer omfattande förändringar och skapa långsiktiga resultat i ditt liv rekommenderar jag ett mentorskap

Jag arbetar med EMDR+ som skiljer sig från klassisk EMDR i att protokollet ständigt uppdateras i takt med forskningen, arbetet baseras på evidensbaserade Working Memory Theory, klienten har en aktivare roll i processen och man använder sig av en rad kompletterande tekniker som hjälper processen framåt. Jag arbetar med moderna digitala verktyg som har en algoritm som mäter klientens optimala belastningskapacitet av arbetsminnet samt minnesbildens emotionella laddning och anpassar belastningen efter detta. Detta gör behandligen effektivare och ger mycket bättre och snabbare resultat.

Tillsammans upptäcker vi ett nytt sätt för dig att uppleva både dig själv och världen, ett sätt som tillåter dig att känna dig mer balanserad, gladare och mer kapabel att möta livet. Låt oss hjälpas åt att göra dig mer bekväm med att vara du, på ett tryggt och självklart sätt. Vi kan jobba online med exakt samma goda resultat som IRL hos mig i Malmö.

Jag vill TACKA dig så otroligt mycket för att jag har fått tillbaka mina ord! Det som tidigare stoppade i halsen eller vid tangentbordet, flödar nu av sig själv. Som om någon bara låter mina fingrar löpa. Magiskt!
Johanna

bottom of page