FINISH STRONG

Många lärare inom personlig utveckling lyfter fram vikten över att börja dagen på rätt sätt. Den amerikanska coachen Mel Robbins säger ”It doesn’t matter when you wake up, but how you wake up”. Jag har själv skrivit om vikten av en bra morgonstart för det sätter tonen för resten av dagen. Men… det är viktigt att förstå att det alltid finns ytterligare perspektiv på allting. Så även detta.

I veckan jobbade jag med en klient som nämnde att han läst om hur viktigt det var att börja dagen på rätt sätt. Men att starta dagen på ”rätt” sätt blev ett hinder för honom. För när han inte fick till det rätt direkt på morgonen, så tyckte han att det inte var lönt att fortsätta att göra bra saker under dagen, det mesta havererade och han lade sig på kvällen missnöjd med sig själv.
Så han behövde vända på det. Jag föreslog FINISH STRONG – avsluta starkt. Att det viktiga är inte hur han startar dagen, utan att han avslutar dagen på ett sätt som gör att han kan lägga huvudet på kudden på kvällen, nöjd över sig själv för att han har gjort ett par bra saker under dagen.

Det viktiga i personlig utveckling är att förstå att det inte finns ”one size fits all”. Om du blir inspirerad av att starta dagen på rätt sätt för det ger dig en positiv skjuts framåt – gör dina morgonritualer. Om du däremot känner en press och ett misslyckande om din morgon inte startar rätt, se till att avsluta starkt. Att du har fler möjligheter under dagen att göra de där bra sakerna för dig själv.

Så välj vad som passar dig. Börja dagen rätt/bra eller avsluta starkt. Bara du gör något.