VILL DU VARA PERFEKT?


Tänk om du kunde vara allt du ville vara, existera helt utan begränsningar. En hisnande tanke. Men om du redan är allting, alltid, överallt, då finns det ingen vart att gå och inget att bli. Allt som skulle kunna bli något, är redan. Och allt som skulle kunna hända, har redan hänt. 

Vår existens och våra begränsningar är tätt sammanlänkade, och för att vårt liv ska bli intressant behövs begränsningarna. 
Superman (Stålmannen på svenska) skapades 1938 av Jerry Siegel och Joe Shuster. I början kunde Superman flytta bilar, tåg och till och med fartyg. Han kunde springa fortare än tåget och han kunde hoppa över höga byggnader. Efter ett tag började hans krafter expandera och i slutet på 60-talet kunde han flyga fortare än ljuset, han hade superhörsel och röntgensyn, han kunde smälta metall med sina ögon, frysa objekt och orsaka orkaner med sitt andetag, han kunde flytta planeter, kärnkraftsexplosioner kunde inte skada honom och om han blev skadad, så läkte han omedelbart. Superman blev osårbar. 

Här började något underligt att hända. Han blev tråkig. Ju mer fantastiska hans förmågor blev, desto svårare var det att hitta intressanta saker för honom att göra. Supermans problem blev att han kunde ta sig ur vilka situationer som helst och det gjorde honom tråkig, vilket gjorde att hans karaktär Superman nästan dog ut. 

Man började då skriva om Superman och tog bort en hel del av hans superkrafter. Han kunde inte längre flytta planeter, han blev beroende av solen för sina krafter, han blev sårbar av kryptonit. Superman fick helt enkelt begränsningar. En superhjälte som kan göra precis vad som helst visade sig bli en icke-hjälte. Han är inget specifikt, därför är han inget. Han har inget att sträva mot och då man kan inte beundra honom. 

Så att vara någon verkar kräva begränsningar. Kanske för att VARA kräver att BLI. För att bli något eller någon betyder att bli något mer, eller i alla fall något annorlunda. Och att bli något mer eller annorlunda är bara möjligt för något som är begränsat. 

Se dina begränsningar som en möjlighet att sträva att bli något mer. Och att det är detta som gör livet intressant.

THE SOCIAL DILEMMA
Den här dokumentären får du inte missa. The Social Dilemma är ett wake up call, inte bara hur vår civilisation kan förstöras utan även hur vi hela tiden programmeras att se världen på ett speciellt sätt och att tvivla på oss själva och andra. 
Följande replik från filmen är ganska talande: Drug dealers and software developers are the only producers who refer to their consumers as "users." För att du ska får FRIHET, behöver du inse att du är i ett Matrix. Sluta vara en "user" och börja skapa din egen framtid.

VEM ÄR SKITSTÖVELN?
Det finns en enkel fråga du behöver ställa om du vill bygga ett högpresterande team: "Vem är skitstöveln?" Simon Sinek förklarar på ett jätteroligt sätt hur du identifierar giftiga människor i ditt team som kan vara framgångsrika på kort sikt, men skadar ett team på lång sikt.

OPEN SESSION
Jag har gjort OPEN SESSION med små grupper i Frankrike och England. Nu introducerar jag det även här i Sverige. Vi jobbar tillsammans för att skapa genombrott, alla deltagare är aktiva och allt sker i realtid. Välkommen med en förfrågan

ÄNTLIGEN PÅ AMAZON KINDLE!
Jag trodde aldrig boken skulle bli översatt till engelska. Priserna låg på 80-100.000 exkl moms för en översättning. Galet dyrt tyckte jag, eftersom jag inte har en aning om boken säljer utomlands. Efter en del research hittade jag en duktig kille som hjälpte mig för en mycket mindre summa. Kanske boken skulle behöva några extra genomläsningar och korrigeringar, men jag börjar lära mig att inte vara perfekt. Så jag släpper äntligen boken på Amazon Kindle, både på svenska och engelska

Nästa projekt blir POD (Print on Demand) för utlandet. Hur ska jag hinna skriva på min nya bok?