LITA PÅ PROCESSEN


Sommaren har verkligen varit annorlunda på många sätt. Och jag har en känsla av att hösten också kommer att bli annorlunda ute i världen. Det är nu det gäller att lita på att allt kommer att bli som det ska. Att lita på processen. Något jag aldrig har varit speciellt bra på. Redan som liten flicka lärde jag mig att om jag ville att något skulle hända, så fick jag ta kommandot. Detta har varit ett motto som jag har levt efter hela mitt liv. Det är därför min bästa väninna Teresia kallar mig "The Producer". Jag är alltid aktiv, styr, producerar, driver...

Ett praktiskt exempel på detta är sociala medier. Jag har inte litat på processen. Istället har jag funderat länge på vad jag egentligen vill skriva om, hur jag ska skriva, skriva på engelska eller svenska och om jag överhuvudtaget ska vara på sociala medier. Resultatet har blivit att väldigt lite har hänt. Jag har varit fast i min producer-hjärna i ett försök att kontrollera och styra processen. En process som inte var redo att börja. 

De senaste åren har jag tränat mig själv att luta mig tillbaka ännu mer, slappna av, lita på processen och vänta på rätt tajming. Det är svårt, men jag blir låååångsamt bättre. För ett par veckor sedan fick jag min belöning, för att ha släppt taget om processen runt sociala medier. Plötsligt var tajmingen rätt. Hur visste jag? Jag började producera material, helt naturligt på engelska. Enligt experterna är jag förmodligen extremt sen på bollen. För mig är tajmingen perfekt. 

Detta gav mig en värdefull insikt. Lyssna inte på andra runt rätt tajming. Forcera inte. Du är inte sen. Du har din egen tidslinje. Ibland har ditt högre visare jag sin egen tidslinje. Lita på processen. Luta dig tillbaka. Vänta tills du känner att tajmingen är rätt. Hur vet du det? Du kommer naturligt att börja göra det du har skjutit upp under lång tid. Det kommer att kännas naturligt, nästan enkelt. 

Så vad kan du släppa taget om just nu och lita på processen? Hur kan du börja luta dig mer tillbaka? 


AUTOPILOTENS NACKDELAR
Visste du att en shackspelare kan bränna upp emot 6.000 kalorier per dag, utan att resa sig upp från stolen? Att tänka bränner en massa energi. Därför är det många som känner brist på energi i livet när de ältar, oroar sig eller överänker. Hjärnan försöker hjälpa dig genom att automatisera

FRIHETEN I AVVISNING
När vi tänker avvisning och bortstötning, så tänker vi smärta. Så vi gör allt för att passa in, bli gillade och vara betydelsefulla. Men tänk om vi kunde tillåta avvsining och att alla har rätt att avvisa oss?

RÄDSLAN BAKOM RÄDSLAN
De flesta av oss är rädda för kritik och att bli dömda. Men det finns faktiskt en rädsla bakom, som är den egentliga rädslan. Och det handlar om överlevnad. Den starkaste driften vi människor kan ha. 

MIND HACKING FÖR REBELLER
Vill du få fler smarta och enkla #mindhacks, för att ta kommandot över din hjärna och använda mer av din kapacitet, köp då min bok. En del har faktiskt skapat en bokklubb runt boken och peppar varandra till framsteg.