Träna upp din lycka

 

Lycka är faktiskt något man tränar upp, precis som en muskel. Forskare har kommit fram till att hela 40% av vår lycka går att styra, genom att helt enkelt bestämma sig för att man vill vara lycklig. Ungefär som om du väljer att se glaset halvfullt eller halvtomt.

Varför ska du träna dig i att bli mer lycklig? Jo, för att lycka genererar en stor fördel i livet. När vår hjärna är positiv höjs vår intelligens. Vår kreativitet tredubblas. Vår produktivitet ökar med 31 procent. Din möjlighet att bli befordrad på jobbet ökar med 40 procent. Försäljning ökar med 37 procent. Alla dessa positiva siffror kommer från studier man gjort på olika företag som infört lyckoträning.

Anledningarna är alltså många till att du ska satsa några minuter varje dag åt att höja din lyckobaslinje. Ett sätt att boosta din egen lycka, är att göra andra glada.

UTMANING I DECEMBER
Så i december utmanar jag dig att varje dag, fram till julafton, skriva ett 2 minuters e-mail till någon och ge dem beröm. En ny person varje dag. Du ska inte bara säga att personen är bra, utan vara mer specifik. Berätta varför personen är meningsfull för dig eller varför du berömmer personen. Det behöver inte bara skicka till personer du känner, du kan berömma butikspersonal, din tandläkare, läraren i skolan, din kund, journalisten som skrev en bra artikel osv osv. Se bara till att e-mailet kommer fram till rätt person.

Om ett tag kommer den här vanan att bli beroendeframkallande, eftersom det skänker så mycket glädje, både för dig och andra. Själv skriver jag minst 2 berömmande mail per vecka och älskar det.

NY WEBBKURS I APRIL
I april 2016 släpper jag BYGG EN LYCKLIGARE HJÄRNA som webbkurs. Det är en väldigt praktisk kurs med enkla, men ändå kraftfulla uppgifter eller vanor som du lär dig snabbt och som kommer att hjälpa dig att känna mer glädje och lycka i ditt liv. Lyckovanorna i kursen har jag själv gjort regelbundet under en längre tid och även mina klienter och kursdeltagare, så jag vet att de ger maximal effekt. 

MENTAL WEEKEND SOM JULKLAPP
Vill du boosta din personliga utveckling ytterligare, så är nya datum satta för MENTAL WEEKEND, både i Malmö och Stockholm. Det blir två dagar som kommer förändra ditt liv.
 

  • Malmö 23-24 januari 2016
  • Stockholm 20-21 februari 2016


Om du redan har gått kursen, varför inte ge bort den i julklapp till någon du tycker om.

GOD JUL!!!!

<3 Karin