rensa i röran - dag 5

Hypnosen är oslagbar för att snabbt bygga en bättre självkänsla. Senaste veckorna har jag haft otroligt många klienter som vill bygga upp sin självkänsla. En del i en god självkänsla är att inse att bara för att du ibland gör fel, betyder det inte att det är fel på dig som person. Så när du känner dig dålig, tråkig, dum, så betyder det att du har blandat ihop det du gör/gjort med den du är. 

Du kan komma för sent till ett möte. Kanske inte så bra, men det gör dig inte till en dålig människa. Du kanske utövar en sport som andra tycker är skittråkig, men det betyder inte att du är en tråkig människa. Du kanske inte förstår en arbetsuppgift, det betyder inte att du är dum.

Det finns alltid ett annat sätt att se på saker och ting. 

Om du kommer för sent till ett möte, så kan det bero på trafikstockning, eller att din 4-åring inte ville klä på sig tillräckligt fort, eller att du är lite väl optimistisk med tiden. Du är kanske till och med BRA som inte vill göra vansinnesomkörningar för att komma i tid. Du är kanske BRA som inte vill stressa ihjäl din 4-åring som just den dagen inte är på sitt bästa humör. Det är kanske BRA att du är optimistisk och tänker att allt löser sig. Du har ett positivt tänk. 

Om någon tycker din sport är skittråkig, så är det bara en uppfattning om själva sporten. Kanske personen aldrig ens har provat. Om du inte förstår din arbetsuppgift, så kanske det beror på att chefen inte förklarat den tillräckligt bra, du har inte tillräckligt med information. 

Vår självkänsla gröps ur när vi blandar ihop det vi gör/inte gör, med den vi är. Vi tror att om vi inte gör saker tillräckligt bra eller på rätt sätt, antingen utifrån andras tyckande eller en egen måttstock om vad vi borde eller inte borde göra, då är vi inte bra som personer. 

Personligen tycker jag det är viktigt att stå vid sitt ord. Det gör att jag ibland gör saker jag inte vill, för jag har lovat. Jag vill inte vara en "dålig person" som inte håller sitt löfte. Just nu har jag lovat alla att jag skulle rensa varje dag, i 30 dagar. Idag har jag ingen lust att rensa. Dilemma! Nej, faktiskt inte. Jag skiter i att rensa idag. Jag tar fredag. Och jag är fantastisk ändå. Och kom just på att jag rensade bort en mental blockering haha….

Vad rensar du idag?  

 

Kommentera gärna inlägget: