Skjuter du upp saker?

 Ett sätt att komma runt problemet med att skjuta upp saker är att stärka förmågan att genomföra saker. Det bästa är att träna upp detta på ett område där du inte har problem, där du inte skjuter upp saker. Så om du till exempel skjuter upp saker på jobbet, så ska du inte börja träna på att genomföra saker just där. Är du en allmän uppskjutare, så försök hitta områden där du vet att du inte skjuter upp saker.

Finn små saker som du kan göra vid specifika tidpunkter under dagen. Ta små steg och gör det konsekvent. Välj en specifik sak, en trigger, som du gör varje dag. Till exempel gå på toaletten. Varje gång du har varit på toaletten, gör du en liten sak, till exempel en armhävning. Nästa dag gör du 2 och sedan 3….

De små sakerna du gör kan vara precis vad som helst. Det kan vara att påminna dig själv om ett lyckligt minne, skicka ett SMS till någon du tycker om, ta en frukt osv. Inte alla saker du gör behöver ökas på som till exempel med armhävningen.

Det viktiga är att du skapar små lyckliga vanor som görs efter triggers som du ändå gör varje dag. När du har gjort denna lilla sak (ska inte ta mer än 5 minuter), beröm dig själv på ett bra sätt.

På detta sätt tränar du muskeln eller förmågan att genomföra saker, och efter ett tag kommer detta att ske mer naturligt även inom andra områden.

Eller som jag brukar säga. ”Börja med något så litet att du föraktar det, men gör det konsekvent. Det leder till framgång.”

Kommentera gärna inlägget: