Det du inte vet, har du ont av, säger din hypnoscoach

Ofta hör jag människor som säger att de aldrig skulle kompromissa med sina etiska och moraliska principer. Men när väl principerna ställs mot ett faktum, är det ofta vi släpper på våra principer. Ofta är vi helt omedvetna om vår dubbelmoral. Varför? Vi undviker helt enkelt helst sanningen om oss själva. Och varför gör vi det?

 

Vi gillar inte att ändra våra trosuppfattningar om oss själva och vår omvärld. Vi söker information om bekräftar våra uppfattningar hellre än motsäger dem. Om vi väljer att se sanningen i vitögat kan det krävas att vi måste göra sådant vi inte gillar eller att vi måste ändra på oss. Då är det bekvämare att inte veta. Att inse sanningen kan också orsaka obehagliga känslor. Det är skönare att leva kvar i tron att allting är bra.

 

I hypnosen kommer vi åt dina trosuppfattningar om dig själv. T.ex. "jag kommer aldrig att lyckas". Dina trosuppfattningar ändrar vi till positiva programmeringar, vilket innebär att när du framöver ställs inför situationer där du tidigare haft en undermedveten blixtsnabb tanke "det här kommer jag aldrig att lyckas med", nu har en helt ny trosuppfattning. Att du faktiskt kan klara av det och till och med gör det riktigt bra.

 

Så det gamla ordspråket "det jag inte vet, har jag inte ont av" stämmer i alla fall inte när det gäller dig själv som person. Det du medvetet inte vet, ligger fortfarande och kluckar i det undermedvetna och spelas ut i dina känslor och beteenden.

 

Boka tid hos din hypnoscoach malmö

 

Kommentera gärna inlägget: