Karisma - har du det eller inte?

Många tror att karisma är något du antingen har eller inte. Men du kan faktiskt öva upp din karisma. När vi tycker att någon har karisma är det för att personen har en stark emotionell koppling till det hon säger eller gör. Vi har nämligen spegelneuroner i hjärnan som gör att när vi ser en känsla hos någon annan, upplever även vi känslan. Vi speglar helt enkelt den känsla vi möter, så när en person är karismatisk uttrycker den känslor som våra neuroner svarar på. Vi får känslan av att uppleva något speciellt.


Många gånger när vi går in i ett möte tänker vi på andra saker, som till exempel hur vi ska presentera vårt material eller vad vi ska göra efter mötet. Vi går in i mötet med motstridiga känslor och vårt undermedvetna uttrycker detta via kroppen. Andras spegelneuroner uppfattar att vi inte är totalt närvarande och en connection uteblir. Men den som är karismatisk fokuserar på mötet här och nu. Detta skapar fokuserade känslor som vi utstrålar och som andra människor uppfattar som positivt.


Att vara karismatisk är också att öppna upp för dina känslor. Genom ett positivt kroppsspråk som visar engagemang och kraft kommer dina åhörares spegelneuroner att plocka upp detta direkt.


Ett sätt att bli mer karismatisk är att i hypnos röja undan det som gör att du inte vågar visa dina känslor eller inte kan fokusera på att vara här och nu. Kanske vill du prestera för mycket? Kanske blir du så nervös när du möter andra att du inte kan vara dig själv? Vad det än är kan hypnosen hjälpa dig i turbofart. Boka tid hos din hypnos coach skåne.

Kommentera gärna inlägget: