Dina förmågor skärps i hypnos

Enligt flera hypnosexperiment som gjorts av psykoneurologen V.M. Bekchterev i början av 20-talet i Ryssland, ökar hypnos en människas muskelkraft. En av hans försökskaniner, en liten kvinna, kunde i hypnos lyfta vikter som hon inte kunde lyfta när hon var i ett normalt och ickehypnotiskt tillstånd.

 

Alla sinnen blir starkare i hypnos. Till exempel hörde Bekchterevs klienter 12 gånger bättre i hypnos än om de var i ett normalt vaket tillstånd. Du blir också mer mottalig för förslag att uppleva och agera på ett nytt sätt. Till exempel kan man ge smärtlindring i hypnos och personen känner då ingen smärta.


Hypnos hjälper dig att acceptera förslag på en ny reaktion, känsla eller ett nytt agerande. Hypnos är ett naturligt tillstånd hos oss och uppstår när vi tar oss förbi den kritiska faktorn. Vad är då den kritiska faktorn? Det är en slags mental beskyddare som begränsar oss och inte släpper in allt, för säkerhets skull. Ibland skyddar den lite väl mycket.


I hypnos kan vi lösa upp mentala spärrar som vi har om oss själva och om vad som är möjligt. Därför kunde den lilla kvinnan lyfta dubbelt så tunga vikter som henne själv, när hon var i hypnos.

Kommentera gärna inlägget: