Mental träning sport hypnos

Mental träning sport är STORT och att använda hypnos i idrott är inget nytt. Det har använts i många år, även om man inte alltid har talat högt om det, på grund av alla gamla myter kring hypnos. Sportspsykologen V.A. Romanov sade: "Att skapa psykologisk beredskap är en av huvuduppgifterna i att förbereda idrottare för tävlingar".


I OS, 1956 i Melbourne, tog det ryska laget med sig 11 hypnotisörer. Mental träning med hypnos hjälpta ryssarna att vinna fler guld i 1976 års OS än något annat land. Englands cricketkapten Mike Brearley tog med en hypnosterapeut under sin 1978-79 turné i Australien. I början av 1980-talet hjälpte en hypnotisör bodybuildern Lee Haney att skapa rätt vinnarinställning och Lee vann titeln Mr Olympia åtta år i rad. 1985 hjälpte hypnos bodybuildern Mike Christian att vinna Mr America och Mr Universe. Mr Universe vinnaren, Tom Platz, anlitade en hypnotisör och skrev i sin bok "Pro-Style Bodybuilding" hur viktigt det var att få sinnet i rätt riktning. Mike Tyson hade en personlig hypnotisör under sin storhetstid och Tiger Woods har använt sig av hypnos för att skapa sin vinnarskalle.


Basebollspelare har utnyttjat hypnoterapi flitigt. Ett av de mest kända exemplen på sport hypnos är "Hall of fame ", Rod Carew, en av USA: s största baseballspelare. Han hade förlorat sitt självförtroende efter en skada. Hypnotisören Harvey Misel arbetade med Carew och hjälpte honom komma tillbaka till den bästa säsongen i hela sin karriär. Så småningom blev Harvey Misel anställd av Chicago White Sox för att hjälpa dem och vid ett tillfälle hade han 200 klienter inom sporten.


Tungviktsboxaren Ken Norton använde hypnos innan sin berömda seger över Mohammed Ali. Tennisstjärnan Andre Agassi arbetade mycket med Anthony Robbins och utnyttjade både NLP och hypnos. Phil Jackson, coach för Chicago Bulls basket, övade dagligen självhypnos när han tränade Michael Jordan och Bulls inför deras sex NBA-mästerskap.


Spelare från New York Mets, Los Angeles Dodgers, Chicago Cubs, Detroit Tigers, Los Angeles Raiders, New York Islanders, Dallas Cowboys, Florida Marlins, New York Rangers, för att nämna några har använt sig av en hypnotisör.


Det är viktigt att lyfta fram att hypnos inte kan skapa en superstjärna av en talanglös idrottare. Hypnos kan däremot stärka den inneboende talangen och kapaciteten och göra det möjligt för idrottaren att utnyttja sin förmåga maximalt.


Boka tid för hypnos sport

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv