Jag är en slash worker

Jag hörde detta uttryck första gången för ett antal år sedan och blev frälst. Äntligen ett utryck som beskrev mig. Jag är en slash worker, en mångsysslare, eller som Göran Adlén säger: en dutteliduttare. Idag läste jag en artikel av Viveka Eriksson som handlar om "the slash worker". Begreppet myntades av den amerikanska New York Times journalisten och författaren Marci Alboher och beskriver personer som behärskar flera yrkesroller samtidigt. Själv hjälper jag företag att bevaka sina varumärken online och jag är också hypnotisör. Jag gillar att använda flera olika sidor av mig själv och känner att det berikar, både i arbetslivet och livet i stort. Som slashworker adderar och inkluderar jag ny kunskap, talanger och färdigheter, istället för att exkludera. För 10 år sedan sågs detta som en svaghet. På nästan varje anställningsintervju blev ledningen orolig. Hur skulle man definiera mig? Var skulle man placera mig? Vad var det egentligen jag gjorde? Oron att inte kunna placera mig i ett fack var påtaglig och många gånger fick jag epitetet "udda fågel". Idag är det min styrka.


Jag gillar Vivekas formulering att nya kunskaper korsbefruktar varandra och bildar nya hittills outforskade nischer och kompetensområden. Min upplevelse är att all den kunskap jag har fått genom åren har gett mig en kompetens som gör mig unik och gör mitt arbete mer varierat. Dessutom är det mycket roligare att få syssla med många olika saker. Jag upplever inte den tristess och brist på utveckling som många upplever i sina traditionella yrkesroller. Jag upplever inte att jag har talanger som går till spillo. Jag har istället lyxen att få uppleva nya, för mig outforskade, kontinenter som gör livet spännande.


Sedan bankar mitt hjärta allt mer för hypnosen eftersom jag ser alla fantastiska effekter. Inom kort är jag säker på att hypnosen blir en heltidssyssla, men jag kommer alltid fortsätta vara en slash worker. Det blir föredrag, resor och böcker... med hypnosen som bas.


Hypnotisör Malmö
Min klinik finns mitt i centrala Malmö, med närhet till flygbussarna, tågstationen och alla centrala bussknutpunkter.


Hypnotisör Skåne
Alla regionbussar och regiontåg stannar endast några minuter från min klinik, så bor du i Skåne går det snabbt och enkelt att komma till mig.


Hoppas vi ses på Facebook

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv