Hypnos, hypnoterapi, hypnosterapi.... vad är vad?

Hypnos är egentligen ett sinnestillstånd, ett mentalt tillstånd när du har kopplat bort det rationella och analytiska tänkandet. Du bedömmer inte situationen längre, utan styrs av känslor, fantasi och vanor. Under hypnos är du extremt fokuserad på vad hypnotisören säger och din inre upplevelse.


I hypnoterapi, ibland felaktigt kallat hypnosterapi, omprogrammerar du en gammal händelse, en känsla eller ett minne, så att det inte längre har samma påverkan på dina tankar och känslor som tidigare. Du förändrar dina mentala mönster och installerar nya, mer produktiva mönster.


När du är i hypnos producerar hjärnan theta-vågor. Det är samma hjärnvågor som när du precis håller på att somna in eller när du går i sömnen. När du är i hypnos kommer du åt det undermedvetna där dina känslor, beteenden, vanor och trosföreställningar huserar. Det är också här intuitionen och fantasin har sitt säte. Varför vill man då ner här?


Helt enkelt för att det undermedvetna är THE SUPERBOSS. Det är den som betalar ut checkarna, medan det medvetna endast är butlern. Vi måste alltså ner och deala med bossen för att få till förändringar och enda sättet att få tala med bossen är i hypnos.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv