SOV GOTT & BRÄNN FETT

Igår kväll testade jag Bod-e REST. Tog den 30 minuter innan jag gick och lade mig. Den ger näring till kroppen, tillför örter som gör att man sover gott och vaknar utvilad och ökar fettförbränningen under natten.


Sömnen är viktig för fettförbränningen
För lite sömn ökar risken för övervikt. När vi sover återhämtar sig både kropp och nervsystem. För att återhämtningen ska vara så fullständig som möjligt utsöndras stora mängder tillväxthormon under natten. Dessa hormoner har positiva effekter på återhämtningen, men har även kraftfulla, fettförbrännande egenskaper. Under natten har du därför en ganska hög fettförbränning jämfört med kolhydratförbränningen. Din totala energiförbrukning per timme när du sover är inte speciellt hög, men om du sover mellan 7-9 timmar per natt har sömnen betydelse för vikten.

 

Sömnbrist stör fettförbränningen
Vid sömnbrist sjunker insulinkänsligheten, blodsockernivåerna ökar och kortisolnivåerna stiger. Effekten blir högre nivåer av fettbildande insulin och kortisol. Om man sover dåligt en natt ökar kortisolutsöndringen kvällen efter. Kortisol är ett hormon som i stora mängder ger både fettinlagring i buken och muskelnedbrytning, som på lång sikt sänker basalmetabolismen och förbränningen. Kortisolet försvagar också immunförsvaret.


Första recensionen av Bod-e REST
Första natten med Bod-e REST har varit fantastisk. Det var länge sedan jag sov så gott. Nu har jag aldrig haft några direkta problem att somna, men ibland kan jag sova oroligt när jag har mycket att göra. Jag är en sengångare på morgnarna och har varit så hela mitt liv. Kanske är det genetiskt, kanske är jag trött på morgnarna på grund av att min sömn inte är kvalitativ. Jag vet inte. I natt sov jag som ett barn och vaknade av mig själv klockan 06.30. Allting före 10.00 på morgonen finns inte på min världskarta! I morse kände jag mig ganska pigg, men beslöt mig för att snooza ett tag till. Jag är oerhört nyfiken om jag kommer att bli morgonpigg och skulle verkligen gilla att hinna gå en promenad, äta frukost och göra mig i ordning i lugn och ro. Att sedan bränna lite extra fett under natten är inte fel.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv