Personkemi och attraktion

Ingrid Tollgerdt-Andersson har skrivit en ny spännande bok som jag precis har satt tänderna i. "Attraktion & Kemi" baseras på hennes senaste forskning om varför vissa människor blir mer populära än andra, varför de har massor av beundrare och varför en del människor alltid lyckas, oavsett om det handlar om jobbet eller privatlivet.

 

Vad är det som gör att vi klickar med vissa människor? Kroppsspråk, leende och ögontakt är några faktorer som påverkar oss i hur vi uppfattar varandra. Spegelneuroner, som jag har skrivit om tidigare, har stor betydelse. Dessa gör det möjligt för oss att till viss del kunna förutsäga situationer, vi anar vad som ska hända och detta hjälper oss att läsa av både situationer och varandra. Spegelneuronerna gör att vi känslomässigt fattar ett beslut långt innan vi gjort det intellektuellt.

 

Vid rekrytering är det ofta magkänslan eller intuitionen som styr. Och det går blixtsnabbt att bestämma sig. Redan i handslaget kan många omedvetet bestämma sig för om de gillar eller inte gillar den som söker jobbet.

 

Det som är extra intressant är Ingrids tankar kring rekryteringsfirmor. Hittar de verkligen de anställda företaget vill ha? Vems magkänsla och intuition är då som styr? Hur väl känner rekryteringsfirman till företaget, gruppen som den nya medarbetaren ska arbeta i osv?

I boken listas de avgörande faktorerna för att du ska få jobbet och du får också reda på varför passion är så viktigt.

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv