Hypnos gör det lättare att multitaska

Många som har fått en hjärnskada eller en blodpropp har svårt at koncentrera sig och komma ihåg. Och även om personerna får hjälp med den motoriska träningen eller går till talpedagog, så hjälper detta dem inte att fokusera och komma ihåg mer.


Nu indikerar nya danska studier att personer med hjärnskador kan bli mycket bättre på att hålla många bollar i luften med hjälp av hypnos. Forskargruppen Cognitive Neuroscience Research Unit (CNRU) bestående av forskare från Aalborg och Aarhus Universitet är först i världen att använda hypnos för att träna upp patienter och deras hjärnprocesser. De har redan genomfört ett pilotprojekt som är så lovande, att de nu kommer att göra en mer omfattande studie på en större patientgrupp.


Fyra behandlingar på 45 minuter gjorde underverk och alla patienterna i pilotprojektet förbättrade sitt minne markant. Patienterna upplevde också att trycket i deras huvud minskade, de behövde inte längre sova middag och de kunde delta i ett projekt som detta, något som de tidigare inte hade klarat. Förbättringen verkade också hålla i sig.

 

Fast ibland undrar jag om inte den stora utmaningen idag istället är att monotaska, att kunna fokusera och göra en sak i taget? 


Källa: videnskap.dk

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv