9 av 10 lyckas sluta

Jag hjälper personer att sluta röka. 9 av 10 lyckas sluta. Vad är det som gör att dessa 9 lyckas?

 

MOTIVATION. Du måste vilja sluta röka för din egen skull. Inte för att din läkare vill det eller din partner vill det. Du måste också få med känslosinnet (det undermedvetna) på tåget. Det är nämligen det undermedvetna som styr de flesta av våra val och också vår motivation. I det undermedvetna finns våra känslor och om inte du är känslomässigt motiverad, kommer du inte att klara förändringen. Många gånger pratar vi om att viljan måste finnas. Men då handlar det inte bara om den mentala medvetna viljan, utan även "känsloviljan". Ofta har vi motstridiga viljor. Vi vill på ett medvetet plan, men det undermedvetna med alla sina känslor är kanske inte lika motiverat. Det gäller att få båda dessa viljor att sträva åt samma håll. Det är då du lyckas!

 

KUNSKAP. Det gäller att veta vad du är beroende av. Är du verkligen beroende av nikotinet? Visste du till exempel att cigaretter innehåller massor med socker? Inte konstigt att många som slutar röka går upp i vikt. Sockret i cigaretten ersätts med sockret i godis och kakor. Är det så att du istället är beroende av sockret? Eller beroende av vanan? Eller beroende av känslan du upplever när du röker?

 

Nästa vecka inleds en historisk rättssak mot British American Tobacco som handlar om just innehållet i cigaretter och hur tobaksbolagen gömmer tillsatser under rubriker som inte är synliga för konsumenten.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv