Nå dina mål - del 2

Här kommer de resterande punkterna i  11-punkts listan för att förbättra dina möjligheter att nå dina mål. 

 

6. Undgå förhalning. När mål är svåra och vi undrar om det verkligen är värt att kämpa för dem, är det lätt att börja förhala. När du känner så, glöm bort målet och begrav dig i detaljer. Sätt upp mindre deadlines som är lättare att hantera för tillfället.

 

7. Skifta fokus mellan det ultimata målet och uppgiften som du håller på med just nu. Forskare anser att det är lättare att nå målet, speciellt de svåra, om du är uppgiftsfokuserad. Men när uppgiften är lätt eller du är i slutfasen, är det bra att återigen fokusera på slutmålet.

 

8. Undvik robotaktigt beteende. Ofta gör vi saker utan att tänka efter och detta kan stoppa oss att nå våra mål. När du gör saker, fråga dig själv om dessa verkligen leder dig mot ditt mål.

9. Glöm målet – vad är syftet? Det är syftet som driver dig vidare.

 

10.  Vet när du ska sluta. Ibland är inte problemet att börja, utan att veta när du ska sluta. Om du har investerat mycket energi och pengar för att nå ditt mål, är det svårt att släppa taget om något som inte leder vidare. Piska inte en död häst!

 

11. Om-då-plan. Ha alltid en plan för ”om” det där eller det där händer, ”då” ska jag agera så här. Det gör att du vet hur du ska agera när det uppstår problem och du står inte handfallen. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv