Nå dina mål - del 1

Målsättning är vi ganska klara över vad det innebär. Vi ska sätta specifika, utmanande mål. Registrera framstegen och belöna oss själva. Hur kommer det då sig att vi fortfarande ibland fallerar att nå våra mål? Jo, det beror på vilket mindset du har och hur du använder det när du strävar mot ditt mål.

 

Här kommer de första 5 punkterna i en 11-punkts lista för att förbättra dina möjligheter att nå dina mål. 

 

1. Sluta fantisera. Den största fienden när det gäller målsättning är överdrivet positivt fantiserande. Forskning visar att positiva fantasier ofta leder till misslyckande, de som hade mer negativa fantasier lyckades bättre. Dröm alltså inte om framtiden för mycket.

 

2. Engagemang. En anledning att vi inte når våra mål är bristen på engagemang. Det bästa sättet att öka ditt engagemang är att använda mentala kontraster. Fortsätt ha en positiv fantasi, men häll över en hink med kall realism.

 

3. Kom ur startblocket. Börja någonstans. Var som helst. Att ta ett första steg kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande. När du väl har startat, kommer målet att vara loggat i ditt mindset. 

 

4. Visualisera processen, INTE resultatet. Vi faller ofta i planeringsfällan och tror att allting kommer att gå som smort, bara vi väl har bestämt oss och satt upp vårt mål. Att visualisera hela processen att nå målet, hjälper dig att fokusera på vilka steg du behöver ta för att nå fram. Det hjälper också att reducera oro.

 

5. Undvik “skit samma” effekten. När vi missar målet, är det lätt att säga “skit samma. Detta är mest känt hos bantare som efter en kaka, säger “skit samma” och äter fem till. Mål som är i riskzonen för ”skit samma” effekten är ofta kortsiktiga mål eller när du försöker sluta med något. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv