RAK är det nya

Den nya megatrenden för Generation G (G står för generositet, inte girighet) är Random Act of Kindness (RAK). Att helt enkelt ”put your money where your mouth is” eller kanske ännu hellre hjärtat. Konsumenterna vill idag ha äkthet, personlig kontakt och generositet. Att överraska är ett av de effektivaste sätten att komma i kontakt med potentiella kunder, men även att behålla dem du redan har.

 

Det går inte längre att vara oflexibel och stelbent, du behöver vara sympatisk och generös. Du måste veta vad som händer i dina kunders liv (både bra och dåligt) och Facebook och Twitter är ett perfekt sätt att hålla koll på vad dina kunder har för sig. Dessa nätverk gör det möjligt för dig att sprida vardagsgodheter. Två roliga exempel är Interflora och flygbolaget KLM.

 

Interflora har lanserat en kampanj i England där man lyser upp tillvaron för Twitter-användare genom att skicka dem blommor. Interflora övervakar helt enkelt Twitter och ser om det är någon som behöver muntras upp. När man hittat någon, skickar man ett uppmuntrande tweet och en blomma.

 

Flygbolaget KLM har anställt ett överraskningsteam som ger passagerarna skräddarsydda och oväntade presenter på flygplatsen. När resenären väl har beställt sin resa, tar överraskningsteamet redan lite om personens bakgrund, letar upp en lämplig gåva och överraskar på flygplatsen. Ett fantastiskt exempel är en resenär som skulle missa en fotbollsmatch när han var i New York. Överraskningsteamet gav honom en Lonely Planet guide över New York och med alla fotbollsmatcher high lighted i blått.

 

Källa: trendwatching.com


Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv