En tatuering du ångrar du gjorde

Många säkerhetsspecialister har länge varnat för de spår som vi själva lämnar på internet. Redan för tre år sedan varnade gurun inom personlig integritet, David Holtzman, för att Facebook är som en tatuering som du ångrar att du gjorde. Enligt Google-chefen Eric Schmidt kommer många att tvingas byta identitet för att komma undan sitt internetförflutna.

 

Men det är inte bara individen själv som lägger ut information och bilder som kan ångras i framtiden. Nätmobbning och förtalskampanjer är ett växande problem och mer eller mindre omöjligt för den utsatta individen att göra något åt. Och trots att Googles slogan är “Don’t be evil”, bidrar företaget onekligen till förlusten av den personliga integriteten. Google tjänar stora pengar på att utnyttja våra digitala spår och därför slog vd Eric Schmidts färska varning i amerikansk media ned som något av en bomb.

 

- Jag tror inte samhället förstår vad som händer när allt är tillgängligt och registreras av alla hela tiden, säger vd Eric Schmidt till Wall Street Journal.

 

Google-chefens bästa lösning är: Byt identitet.

 

Källa: E24


Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv