Mitt favorituttryck - WALK THE TALK

”Låt oss träffas snart” eller ” jag ringer dig för en lunch”. Hur ofta hör du fraser som denna och hur ofta blir det något av? I privatlivet finns det människor som blir upprörda över att du inte hör av dig, medan andra inte bryr sig nämnvärt, utan ser ovanstående hälsningar som enbart polityr utan egentlig mening. I ditt jobb är det dock viktigare att göra som du säger  –  ”walk the talk”. Det märks oftare än du tror om du slänger ur dig fraser som till exempel ”jag ringer dig senare”, ”jag ska följa upp det nästa vecka” och sedan inte uppfyller dem.

 

De människor som däremot faktiskt följer upp är de människor som verkligen sticker ut. Alltså, skriver du längst ned i ditt e-mail att du kommer att följa upp nästa vecka, då ska du följa upp nästa vecka. Ibland kan en potentiell uppdragsgivare eller kund vänta och se om du verkligen gör din uppföljning och detta kan vara en del av bedömning av dig som eventuell samarbetspartner.

 

Kommer vi verkligen ihåg alla små löften?
Människor för mentala anteckningar och ju fler av dina löften som du inte levererar, ju mindre tillit börjar andra få för dig. Även små detaljer, som kan verka obetydliga för stunden, kan bli viktiga senare. Speciellt om du har staplat flera små ”oviktiga” detaljer på varandra. Det du blir ihågkommen för är att du aldrig gör det du säger. Även om du bara försummar att fullfölja de små sakerna kan detta i slutändan skada ditt personliga varumärke, eftersom andras förtroende för dig är avgörande för att du ska ha ett starkt varumärke.

 

Släng alltså inte ut en massa ogenomtänkta uttalande som du sedan inte följer upp. När du är på väg att lova något, stanna upp och fråga dig själv: “har jag några intentioner att verkligen göra detta?” Om svaret är nej – lova inget. Om svaret är ja, skriv ner det för att försäkra dig om att inte glömma.

 

WALK THE TALK!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv