Så når du framgång

Det finns elva faktorer som är nyckeln till framgång, visar en studie som forskaren Ingrid Tollgerdt-Andersson gjort. Hennes bok Passion – Nyckeln till framgång, visar att till synes olika personer har mycket gemensamt.

 

I boken möter vi tio framgångsrika personer, som verkar vara väldigt olika men likheten mellan dem är överraskande stor, de har många likheter som förenar dem, visar Ingrid Tollgerdts studie.

 

– Jag ville se om det fanns en gemensam nämnare bakom framgång, oavsett område, säger hon.

Och hon hittade elva sådana. Här är några av faktorerna:

 

En bra chef måste ha god självkänsla. God självkänsla ger en prestigelöshet som Ingrid Tollgerdt-Andersson sett hos de tio personer hon intervjuat till boken. Den som har bra självkänsla vågar släppa fram medarbetare, den som har svag självkänsla håller dem tillbaka. Samtidigt är det bra om ledaren har god självkännedom och är medveten om sina svaga sidor, för alla har sådana sidor.

 

En bra ledare har en hög energinivå som ger omgivningen mer energi, och ställer tydliga krav, vilket inte är detsamma som att ställa hårda krav.

 

En bra ledare är orädd och modig, och ingen vindflöjel. En bra ledare är trevlig mot alla, så att alla känner sig sedda.

 

Källa: E24 


Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv