Vi är trötta på 15 minutes of fame

Nu är det hederliga gamla jobb, där det du gör faktiskt har en betydelse, som gäller. Även som det kan vara kul att vara programledare, krönikör eller skådespelare är det en kamp att ständigt befinna sig i rampljuset och hela tiden se sig om ett varumärke. Därför har hederliga jobb blivit viktigare, där du får en tillhörighet och identitet som är större än den tillfälliga bekräftelsen i rampljuset.

 

Att ha ett arbete som innebär personlig utveckling, där du bidrar till en bättre värld och som du kan försörja dig på, toppar listan. Det är framför allt 80- och 90-talisterna som står för detta värderingskifte. Många förmodar att det är en motreaktion på de ideal där allt ska vara fritt och flytande och inte ens 40-åringar vill inse att de är vuxna och ta ansvar (en generation som ibland verkar tycka att statusraden på Facebook är viktigare än hur man egentligen mår och vad man fyller sitt liv med på riktigt).

 

De yngre vill ha ordning och reda och inte bara visa upp en perfekt yta. En trend som faktiskt börjar smitta av sig även på äldre generationer. Många flashiga karriärister tycker det är jobbigt att aldrig vara bättre än sitt senaste jobb, jämt behöva vara kreativ, att ständigt leverera med en stress över att vara oersättlig och känna sig gammal redan vid 30.

 

Kanske dags att byta ut sin image mot något genuint?

 

Källa: YourLife

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv