Bli en IT-girl

 

Idag gäller det att våga sticka ut, att vara den där ”fun, fearless” rosa pricken på den svartklädda festen. Nicole Williams, kvinnan bakom karriärboken Girl on Top, tipsar dig om de nya sätten att kamma hem kontraktet.

 

Bli en it-girl
Lista ut din it-faktor, det du vet att folk generellt gillar hos dig. Och använd det! Alla människor har något, det gäller bara att komma på vad. Om du är social – bli grym på att nätverka. Om du är charmig – charma på. Om du är noggrann – visa upp det i alla dina presentationer. Om du rågar vara snygg – våga visa det! När du med rakryggad stolthet visar upp det du har då undgår det inte någon.


Spela svårfångad
Låt människor bli nyfikna på dig. Om du framstår som eftertraktad, blir du mer intressant. Visa inte att jobbet är livsviktigt för dig, desperation kan stöta bort arbetsgivaren. Var däremot aldrig arrogant. Många tjejer börjar prata för mycket när de är nervösa. Lär dig att hålla tyst och lyssna. Lämna inte ut för mycket från början, utan låt arbetsgivaren lära känna dig först.  Försök inte för mycket, visa i stället att du i slutändan är någon som förstår att det handlar om affärer och att du, när det behövs, kan vara allt annat än bara charmig.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv